Mitja Jelenič Novak

MITJA JELENIČ NOVAK

odvetnik pri Odvetnik mag. Mitja Jelenič Novak
Slovenska cesta 55b, Ljubljana
tel.: +386 (0)1 430 59 70
fax: +386 (0)1 430 59 75
e-mail: mitja.jelenic@odvetnik-jelenic.si

 

Mag. Mitja Jelenič Novak, ustanovitelj Odvetniške pisarne mag. Mitja Jelenič Novak, je odvetnik z dologoletnimi izkušnjami iz gospodarskega, kazenskega in odškodninskega prava. Je magister pravnih znanosti in specialist iz kazenskega prava z bogatimi akademskimi in praktičnimi izkušnjami tako iz domačega kot tudi mednarodnega področja. V svoji karieri je objavil več strokovnih člankov v Pravni praksi,… Je član in disciplinski tožilec Odvetniške zborice Slovenije, razsodnik Borznega razsodišča Ljubljanske borze, član nadzornega sveta Fondacije Unicef …

Mag. Mitja Jelenič Novak je leta 1990 diplomiral ter leta 1993 je zaključil podiplomski študij iz kazenskega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani, leta 1994 pa je opravil državni pravosodni izpit.

Svojo poklicno pot je začel leta 1990 na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer si je kot asistent za kazensko procesno pravo pri prof. dr. Boštjanu Zupančiču pridobil bogate izkušnje in poglobljen vpogled v teorijo Kazenskega prava. Kot asistent za kazensko procesno pravo je vodil predavanja iz Kazenskega procesnega prava in angleške pravne terminologije. V študijskem letu 1991/92 je kot mladi raziskovalec deloval na Pravni fakulteti Univerze v Virginiji (ZDA), kjer se je izobraževal na področjih dokaznega prava, kazenskega procesnega in materialnega prava, pravne filozofije in ustavnega prava. Po vrnitvi v Ljubljano je nadaljeval magistrski študij kazenskega procesnega prava na Pravni fakulteti v Ljubljani ter leta 1993 pridobil naziv magister pravnih znanosti. V letu od 1993 do 1994 se je na Vrhovnem državnem tožilstvu kot tožilski pripravnik usposabljal za državni pravosodni izpit. Leta 1994 se je zaposlil v Odvetniški pisarni Miro Senica, kjer je do leta 1997 delal kot odvetniški kandidat. Leta 1997 je ustanovil Odvetniško pisarno mag. Mitja Jelenič Novak, kjer deluje kot odvetnik, specialist za kazensko pravo.

Odvetnik je strokovnjak iz naslednjih področij:

  • gospodarsko pravo
  • odškodninsko pravo
  • civilno pravo in
  • delovno pravo
Sep 11, 2014 | Posted by | Komentarji so izklopljeni za Mitja Jelenič Novak
Premium Wordpress Themes by UFO Themes